Ad en Riek (89 en 91) kamperen 's winters gewoon door

WOUDENBERG - De start van het winterkampeerseizoen is begonnen. Voor sommige mensen is het de periode bij uitstek. Bijvoorbeeld voor het hoogbejaarde echtpaar Ad en Riek Meijers. De komende maanden staat het echtpaar met hun caravan op clubterrein Den Treek in Woudenberg.
Ad wordt volgende week 90 jaar en Riek is 91, maar hun hoge leeftijd weerhoudt hen er niet van om te kamperen. "Wij willen dit nog lang volhouden. Iedere winter", aldus Ad. "We kunnen hier koffie drinken, wandelen, een kaartje leggen en klootschieten. Zo blijf je bezig. Thuis ga je onderuit zitten en is het afgelopen."
De caravan van de Meijers voldoet ook goed in de winter, vinden ze. "We hebben vloerverwarming, een gaskachel en dubbele ramen. Het is dus prima vol te houden."
Om het mooiste plekje te krijgen werd zondag op sommige campings geloot, zo ook op Den Treek in Woudenberg. Ad en Riek hoefden gezien hun leeftijd niet mee te doen. "Ze hebben een goede plek. Ze zitten dichtbij de koffieplek en de toiletten", zegt beheerder Jos Hopstaken. "Ook een beetje voor de veiligheid. Een beetje sociale controle moet er zijn."

Ad en Riek (89 en 91) kamperen 's winters gewoon door

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.