Oproep aan Rijk bij start ophogen Kockengen

KOCKENGEN - In Kockengen is maandagochtend begonnen met het ophogen van een groot deel van Kockengen. Wethouder Pieter de Groene deed gelijk een oproep aan politiek Den Haag, hopend op financiële steun.
Het megaproject met de naam 'Kockengen Waterproof' neemt tien jaar in beslag. Daarna moeten alle laaggelegen straten gemiddeld zestig centimeter zijn opgehoogd.
De werkzaamheden moeten een eind maken aan de overstromingen van volledige buurten, zoals eind juli nog gebeurde. Een deel van het dorp kwam toen na hevige regenbuien zo'n halve meter onder water te staan.

20 MILJOEN

Het project kost Stichtse Vecht twintig miljoen euro, maar de gemeente hoopt nog op een bijdrage van het Rijk. Volgens wethouder De Groene zijn er meer laaggelegen dorpen in veengebied waar het water slecht weg kan.
"Die twintig miljoen is een enorme aanslag op ons budget. We vinden het jammer dat in het nieuwe Deltaprogramma 2015 geen rekening gehouden is met de problemen in gebieden met veenbodems, zoals in Kockengen", aldus De Groene.

Verslaggever Rik Dogger en wethouder Pieter de Groene in Kockengen
Oproep aan Rijk bij start ophogen Kockengen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.