Tv-makers onderbreken raad Amersfoort na bedreigingen

AMERSFOORT - De gemeenteraad in Amersfoort is dinsdagavond enkele minuten onderbroken, nadat programmamakers van VARA-programma Rambam de zaal waren binnengedrongen. De makers liepen rechtstreeks naar burgemeester Bolsius.
De tv-makers waren gestoken in glazenwasserstenue. Ze werken aan een uitzending over glazenwassen en hebben daar ook een website voor gemaakt. Desgevraagd laat de gemeente Amersfoort aan RTV Utrecht weten dat de makers zijn bedreigd door andere glazenwassers.
"De programmamakers van Rambam hebben de gemeente twee weken geleden mondeling en op hun verzoek vertrouwelijk geïnformeerd over ernstige bedreigingen en intimidaties die zij ondervonden, nadat ze als glazenwassers actief zijn geworden in Vathorst", zegt een woordvoerder van de gemeente tegen RTV Utrecht.
De gemeente zegt dat de tv-makers weigeren om aangifte bij de politie te doen. In 2013 is er onderzoek gedaan door de politie naar criminele glazenwassers en er is destijds ook een oproep geweest in de plaatselijke krant voor informatie. De tv-makers wilden niet dat de politie die oproep dit jaar zou herhalen, zegt de gemeente.
De makers van Rambam en de VARA weigeren uit te leggen wat er aan de hand is. "Kijk vanaf januari maar naar ons programma."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.