College vindt zwembad in Abcoude te duur

ABCOUDE - Als het aan het college van B en W van De Ronde Venen ligt, komt er geen nieuw zwembad in Abcoude. Verschillende sport- en ouderenverenigingen hadden daarom gevraagd, maar volgens het gemeentebestuur is een nieuw bad te duur.
Enkele weken geleden overhandigden enkele stichtingen en verenigingen een manifest aan wethouder Dijkstra. Zij pleitten daarin voor een nieuw bad omdat vooral ouderen en jongeren zelfstandig moeten kunnen zwemmen. De gemeenteraad vroeg het college om de bouw van een nieuw zwembad te onderzoeken.

ONDERZOEK

Het college heeft de afgelopen weken een kort vooronderzoek gedaan. Twee ondernemers rekenden voor het bestuur uit dat de komst van een klein bad (8 x 15 meter) minstens twee miljoen euro kost. Een groot bad vereist zeker het dubbele van dat bedrag. Die miljoenen heeft De Ronde Venen niet in de spaarpot zitten, zo stelt het stadsbestuur, dat de raad heeft gevraagd om toestemming om te stoppen met het onderzoek.
Het huidige Meerbad is volgend jaar voor het laatst open. Op de plaats van het zwembad wordt na de sloop begonnen met de bouw van appartementen. De verkoop daarvan is inmiddels gestart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.