"TivoliVredenburg moet meer ondernemen"

UTRECHT - Het Utrechtse muziekcentrum TivoliVredenburg moet meer geld gaan verdienen en minder uitgeven. Dat vindt een meerderheid van de gemeenteraad. Maar hoe dat moet gebeuren, blijft ook na een spoeddebat donderdagavond over de tekorten, onduidelijk.
De meeste partijen zijn het erover eens dat met TivoliVredenburg de stad goud in handen heeft: Een mooi gebouw, waar veel geld mee te verdienen valt. Maar dat gebeurt nog niet. Dit jaar is er een gat van 1,7 miljoen euro en volgend jaar van 2,5 miljoen. Voor de jaren daarna is er een structureel tekort van ruim 1 miljoen.
Ondanks de negatieve cijfers is wethouder Jongerius hoopvol. Ze hield de raad voor dat TivoliVredenburg net gestart is en dat er nog volop kansen liggen voor verhuur, bijvoorbeeld voor congressen.

ONDERZOEK

Een aantal partijen vindt dat er eerst onderzoek moet komen hoe het muziekcentrum aan meer geld kan komen, voordat de gemeente de portemonnee trekt. Dat duurt volgens Jongerius te lang. Om ervoor te zorgen dat er ook volgend jaar artiesten kunnen optreden, moet de gemeente nu het chequeboekje trekken. Ze kreeg de meerderheid van de gemeenteraad achter zich en een motie om eerst onderzoek te plegen, haalde het dan ook niet.
En dan was er ook nog het geluidslek. De kosten om dat te repareren, bleken relatief mee te vallen. Voor drie ton is het lek te repareren. Is dat niet een 'Buurman en Buurman'-oplossing, vroeg een raadslid zich af, verwijzend naar de populaire kinderserie van twee stuntelende buurmannen. Het college van B en W zegt van niet en heeft vertrouwen in de oplossing.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.