Alsnog eigen zaal voor Amersfoortse turnvereniging GymXL

VATHORST - De Amersfoortse turnvereniging GymXL krijgt na jaren in een tijdelijk onderkomen te hebben gesport, toch een eigen gymhal. Het nieuwe sportcentrum gaat ongeveer 2,1 miljoen euro kosten en komt in Vathorst. De gemeente betaalt de helft van dit bedrag. De rest moet de turnvereniging zelf bij elkaar zien te krijgen.
De leden sporten nu nog in de oude Van Bekkunhal in Hooglanderveen. "Nu hebben daar een mooie hal met prachtige toestellen, maar met een verpakking eromheen, het gebouw, dat echt niet meer kan", zegt Geert de Reiger, voorzitter GymXL.
"Als we een gebouw hebben dat aan alle moderne eisen voldoet, waar onze toestellen inpassen en we wedstrijden kunnen houden, dan zijn onze wensen al gehonoreerd", aldus de Reiger. De nieuwe hal komt waarschijnlijk naast station Vathorst. De wijk is uitgekozen omdat daar relatief veel leden wonen.
De gemeenteraad heeft het laatste woord. Op 2 december staat de beslissing van het college van B en W op de agenda. Als de gemeenteraad akkoord gaat, moet de hal op 1 september 2016 opengaan. Vertraging is voor de turnclub een probleem, omdat op 1 juli 2016 de Van Bekkunhal wordt gesloopt.
GymXL is met 800 leden één van de grootste sportverenigingen van Amersfoort.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.