Druk op cao-gesprekken door rapport politie

PROVINCIE UTRECHT - Het donderdag gepubliceerde rapport over de politie, gaat "een grote wissel trekken'' op de
cao-onderhandelingen. Dat benadrukt voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP. Ook politiebond NPB gaat de resultaten nadrukkelijk betrekken, zegt voorzitter Han Busker.
Uit het onderzoek in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie, blijkt dat politiemedewerkers vinden dat de menselijke maat verloren is gegaan. Agenten stellen ook dat de communicatie met de leidinggevenden stroef verloopt en zijn ontevreden over de manier van leidinggeven.

REORGANISATIE

Verder hebben ze weinig vertrouwen in hun werkgever en de beleidsmakers in Den Haag. Volgens de onderzoekers heeft dit mogelijk ook te maken met de huidige reorganisatie van de politie.
De onderzoekers concluderen dat de uitvoering van het personeelsbeleid onvoldoende is. Zo heeft bijna een derde van de medewerkers het afgelopen jaar geen functioneringsgesprek gehad. Ook
worden afspraken over vooral scholing een loopbaanontwikkeling lang niet altijd nagekomen.

WAARDERING

Hoewel er kritiek is op de communicatie met chefs en stijl van leidinggeven, zijn de politiemensen wel te spreken over de relatie die ze met hen hebben. Minder tevreden zijn ze met de administratieve belasting,

werkdruk en de geringe waardering. Volgens Busker beaamt snakken de politiemensen naar verbetering.
Politiemensen zijn wel tevreden over het werk zelf. Agenten waarderen de inhoud van het werk, de zelfstandigheid die ze hebben, de werktijden en de relatie met collega's.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.