Bakkers uit Maarssen bakken oliebollen in China

MAARSSEN - Inge en Willy Olink van Bakkerij Olink uit Maarssen zijn in China aangekomen voor de Sofitel Star Chefs Asian Tour 2014. Woensdag zullen ze hun in Nederland goed beoordeelde oliebollen aan de circa tweeduizend gasten van de kookmarathon presenteren.
Samen met vijftig topkoks uit de hele wereld koken en bakken ze voor de bezoekers die in Guangzhou bijeenkomen. De culinaire marathon van zeven dagen staat volledig in het teken van uitwisseling tussen de Westerse en Chinese keuken. Hoofdattractie is de 'Battle of the Chefs'; de opbrengt daarvan gaat naar de Global Flying Hospitals.

BOTERBROOD

Daarnaast bereiden ze brood met verschillende ingrediënten. Tijdens de eerste bakronde maakte het duo brood met salami en rode wijn en met spinazie en feta. Inge: "De Chinezen vonden het geweldig. Op verzoek gaan we straks naar de directeur om hem ons boterbrood met amandeltjes en suiker te laten proeven."
Volgens Inge wordt brood pas sinds de laatste paar jaar aangeprezen in China, nu meer westerlingen het land bezoeken. "Die willen graag een stukje stokbrood bij hun gerecht en dat zijn ze in China nu meer aan het doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.