Amersfoort mogelijk onder preventief financieel toezicht

AMERSFOORT - De provincie Utrecht is van plan om de gemeente Amersfoort onder preventief financieel toezicht te stellen.
Wethouder Buijtelaar van Financiën is maandag op het matje geroepen, zo melden bronnen aan RTV Utrecht. De begroting voor 2015 zou niet sluitend zijn door tekorten op de grondexploitatie in Vathorst. De gemeente kreeg vorig jaar al een kanttekening van de provincie.
In een bericht aan de gemeenteraad schrijft het college: "Wij zijn geïnformeerd over het voornemen tot preventief toezicht naar aanleiding van de analyse van de provincie. Aangekondigd is dat we op korte termijn informatie ontvangen over de onderbouwing van deze analyse. In de commissie B&V van vanavond 22 uur zullen we elkaar hierover spreken."
"Waar we zien dat de huidige weerstandratio voldoende is, blijft er sprake van een grote opgave in meerjarenperspectief - waarvoor terecht aandacht en zorg is", schrijft het stadsbestuur.
"Waar de beoordeling van het meerjarenperspectief (en de noodzaak tot maatregelen op termijn) breed wordt gedeeld, kijkt de provincie met name kritisch naar de wijze waarop de meerjarenraming op basis van de begroting 2015 niet sluitend zou zijn", aldus het college.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.