Medegijzelaar Woerdenaar Sjaak Rijke vrij

WOERDEN - Serge Lazarevic, de man die vorige maand samen met de door Al-Qaeda ontvoerde Woerdenaar Sjaak Rijke in een video verscheen, is vrijgelaten. Dat heeft de Franse president François Hollande dinsdagmiddag bekendgemaakt.
Lazarevic is in Niger in goede gezondheid met zijn dochter herenigd, aldus Hollande. Hij zegt dat de vrijlating het gevolg is van lange onderhandelingen en bedankt de regeringen van Niger en Mali voor hun hulp. Lazarevic was de laatste Fransman die nog in Mali werd vastgehouden.
Over Rijke rept de Franse president met geen woord. De Woerdenaar is in handen van de Noord-Afrikaanse tak van Al-Qaeda. Lazarevic was ook door die groep ontvoerd. Behalve Rijke zou ook de Zweed Johan Gustafsson nog in handen zijn van Al-Qaeda.
Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken wil geen mededelingen doen over de situatie. "Dat doen we nooit in ontvoeringszaken."
Rijke was in 2011 met zijn partner Tilly op vakantie in Mali toen hij samen met twee toeristen uit Zweden en een Britse Zuid-Afrikaan werd ontvoerd. Een Duitser die zich verzette, werd doodgeschoten. Lazarevic werd een dag eerder ontvoerd.

Medegijzelaar Woerdenaar Sjaak Rijke vrij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.