Miniworld stunt met kraanongeluk

IJSSELSTEIN - Het rampzalig verlopen huwelijksaanzoek in IJsselstein is in het klein nagebouwd in Miniworld Rotterdam, de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux. Dat meldt RTV Rijnmond. Het ongeluk waarbij een hijskraan op het dak van een rijtjeshuis viel was voor de miniatuurbouwers van Miniworld reden genoeg om snel het atelier in te duiken.
Ee man vroeg zaterdag in de Maria van Henegouwenstraat zijn vriendin ten huwelijk vanaf een hoogwerker. De kraan viel vervolgens bovenop het dak van de buren. Tijdens de berging ging het opnieuw mis en viel de kraanarm voor de tweede keer op het huis.
Ondanks de catastrofe vertrok het koppel, met toestemming van de politie, zaterdag naar Parijs. Eenmaal in de Franse hoofdstad besloot het paar terug te keren naar IJsselstein om excuses te maken aan de getroffen buren. Drie huizen zijn onbewoonbaar door het ongeluk.

SNEL

Het nabouwen van de gevallen kraanwagen kostte niet erg veel moeite. "We zijn er uiteindelijk maar zo'n tien minuten mee bezig geweest. Toch vonden het we het de moeite waard. Zeker toen bleek dat er geen gewonden waren gevallen, zijn we aan de slag gegaan", zegt teamleider miniatuurbouw Dido Geluk tegen RTV Rijmond.

ONSMAKELIJK

Op de site van de omroep komen wisselende reacties binnen op het initiatief. "Erg onsmakelijk van Miniworld over de rug van andermans ellende. Daar gaan wij als gezin niet naar toe. Ramptoeristen, bah", schrijft iemand onder de naam Dutchie.
"Dit is niet leuk mensen. De mensen van het huis in kwestie zitten met een hele grote bonk ellende. Wat als er iemand op zolder was geweest en geraakt was? Ik kan persoonlijk deze stunt van Miniworld niet waarderen", stelt een zekere abc.

GRAPPIG

Er zijn ook positieve reacties te lezen onder het artikel. "Dat hebben ze snel gedaan, maar idd erg grappig. Wel even de naam van de kraan veranderen dan is het nog echter. :-)", schrijft iemand die zich ReneElPositivio noemt. "Dat vind ik nog eens actueel en grappig", vindt Jacob.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.