Zorgen over veiligheid na drama Smakkelaarsveld

© RTV Utrecht
UTRECHT - De verkeerssituatie voor fietsers rondom station Utrecht Centraal is ronduit onoverzichtelijk. Dat zegt de Utrechtse fietsersbond. Dinsdagmiddag kwam een zesjarig jongetje om het leven, nadat hij bij het Smakkelaarsveld onder een bus terecht was gekomen
Volgens veel fietsers is het een chaos rondom het station en gevaarlijk. Volgens de Fietsersbond wordt de veiligheid van de fietsers uit het oog verloren. Een panklare oplossing voor het probleem heeft de bond niet, maar permanent verkeersregelaars inzetten zou al helpen, aldus de Fietsersbond.

BLOEMEN

Het ongeluk bij het Smakkelaarsveld heeft in de stad tot emotionele reacties geleid. Op de plaats waar het ongeluk gebeurde, liggen inmiddels bloemen en knuffelberen. Onder meer van zijn klasgenootjes van basisschool De Puntenburg.
Burgemeester Van Zanen heeft RTV Utrecht laten weten met afschuw kennis van het drama te hebben genomen. Hij noemde het ontzettend erg en vreselijk wat er gebeurd is. Wethouder Jongerius besloot vanwege het ongeluk om dinsdagavond geen speech te houden tijdens de nieuwjaarsreceptie van TivoliVredenburg.

Zorgen over veiligheid na drama Smakkelaarsveld

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.