Politie: NOS-gebouw is optimaal beveiligd

HILVERSUM - De politie Gooi en Vechtstreek vindt het NOS-gebouw op het Media Park in Hilversum "optimaal beveiligd". Dat zei directeur Jan de Jong tijdens een persconferentie naar aanleiding van de man die donderdagavond het NOS-gebouw binnendrong.
Tijdens een persconferentie sprak De Jong zijn waardering uit voor de beveiligers van de NOS, die volgens hem "werkelijk alles goed hebben gedaan wat je op dat moment kan doen." De bewaking leidde de verdachte af door hem naar een studio te leiden waar op dat moment geen uitzending was. De 19-jarige Tarik Z. werd daarna door de politie ingerekend.
De komende tijd schroeft de politie in samenspraak met de NOS en burgemeester Broertjes de beveiliging verder op, zowel zichtbaar als onzichtbaar. "We hadden al duidelijke afspraken, maar dit komt er nog bij", aldus De Jong.

BEVEILIGERS

Volgens hoofdredacteur Marcel Gelauff gaat het naar omstandigheden "buitengewoon goed" met de twee beveiligers. De bewaker die in de studio met de verdachte in gesprek bleef, heeft de avond volgens Gelauff als een avontuur beleefd.
Eerder op de dag werd bekend dat Tarik Z. inmiddels een bekentenis heeft afgelegd. Hij wordt vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Eerder gaf de 19-jarige verdachte te kennen dat hij alleen heeft gehandeld en niet namens een organisatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.