Doorstart voor filialen modehuis Thom Broekman

UTRECHT - De Utrechtse modeketen Thom Broekman maakt een doorstart. Het 178 jaar oude familiebedrijf werd eerder deze maand failliet verklaard. Oud-directeur Thom Broekman heeft drie filialen in Utrecht overgenomen. Dat liet de curator vrijdag weten.
Door de doorstart behouden 25 van de 113 medewerkers hun baan. Broekman neemt twee winkels met Thom Broekman op de gevel over en één met de Rode Winkel. Volgens het Financieele Dagblad betaalt de oud-directeur enkele tonnen voor de winkels.
De drie Utrechtse winkels waren na het faillissement opengebleven. Ook twee kledingzaken in Bussum en Haarlem zijn nog in bedrijf. De rest van winkels is dicht. De curator is nog in gesprek met overnamekandidaten voor de andere vestigingen.
Voor het faillissement telde het bedrijf tien herenmodezaken onder de naam Thom Broekman en acht winkels van jeansketen De Rode Winkel. Het bedrijf, dat is gevestigd in De Meern, ging begin dit jaar failliet. Het Financieele Dagblad schrijft dat het concern bij ING Bank 7 miljoen euro in het rood staat.
Het kledingconcern werd 19 maart 1837 opgericht in de Lange Elisabethstraat in Utrecht en kreeg in 2012 nog het predicaat 'Hofleverancier in naam der Koningin'. Destijds zei oud-directeur Broekman dat de zesde generatie in opleiding was.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.