Huurders Soest klagen over renovatie door Portaal

© RTV Utrecht
SOEST - Inwoners van Soest zeggen dat de renovatie van hun flat door woningcorporatie Portaal leidt tot een onwoonbare situatie. Bewoners hebben geen verwarming, geen keuken, geen douche of toilet, en hun spulletjes zitten onder het stof.
De werkzaamheden per appartement duren minstens twee weken. Het hele project duurt een jaar. Bewoners moeten in die tijd gewoon in hun flatje blijven, terwijl die helemaal kaal gestript is. Onleefbaar, vindt bewoonster Rosanne van Bekhoven.
De badkamer is gesloopt, de keuken is er niet meer en Van Bekhoven moet buiten naar het toilet. "Geen enkele kamer is bewoonbaar, ook de slaapkamer niet", zegt de Soester. "Zelfs mijn bed staat rechtovereind."
Gijs van Essen, voorzitter van de bewonersvereniging, spreekt er schande van. "In deze situatie kun je niet verblijven, niet overdag en niet 's nachts." Hij heeft aan de bel getrokken bij Portaal. "Niet alleen voor Rosanne, want straks krijgen ook andere bewoners hiermee te maken en dat moet niet."
Portaal laat weten dat de projectleiders ervan uitgingen dat Rosanne tijdens de verbouwing ergens anders zou wonen. Van Bekhoven is inmiddels haar huis uit gevlucht en eist compensatie of een wisselwoning.

Huurders Soest klagen over renovatie door Portaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.