Sanering gifgrond Doorn uitgesteld

DOORN - De sanering van de verontreinigde grond in de Acaciastraat in Doorn wordt uitgesteld. Dat heeft gedeputeerde Ralph de Vries maandagavond gezegd tijdens een vergadering van de Provinciale Staten.
Volgens de gedeputeerde voldoet het saneringsplan dat is ingediend niet aan de eisen en is het plan bovendien te laat ingediend. De Vries noemde het daarom onverantwoord om het saneringsplan uit te voeren.
"Ik heb liever een goed plan dan een slecht plan om over te gaan op sanering." De Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) is inmiddels met het gespecialiseerde bedrijf Bosatex in gesprek gegaan om tot een beter plan te komen.

MOTIE

De PVV had tijdens het debat stevige kritiek op de bedrijfsvoering van de stomerij. Volgens de partij zouden rapporten van de Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) al in 2001 een overschrijding van de norm van luchtkwaliteit hebben gemeld. De PVV diende daarom een motie in om onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de kwaliteit en het toezicht op de bedrijfsvoering van het bedrijf.
Het debat over de grondverontreiniging was op verzoek van de PVV in de provincie Utrecht. Die partij had om opheldering gevraagd nadat vorige maand opnieuw mensen hun woning aan de Acaciastraat in Doorn moesten verlaten. In de huizen werd een verhoogde concentratie van het giftige schoonmaakmiddel PER aangetroffen.
Het is nog onduidelijk wanneer de sanering alsnog kan beginnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.