Trajectcontrole doet het op veel locaties niet

PROVINCIE UTRECHT - Tweederde van de trajectcontroles staat uit. De trajectcontrole op de A12 bij Woerden wordt opgeheven. Dat heeft het Parket Centrale Verwerking van het Openbaar Ministerie (CVOM) woensdag bevestigd na berichtgeving van De Telegraaf.
Op acht van de twaalf routes hoeven automobilisten niet bang te zijn gesnapt te worden voor te hard rijden door de camera's die er vanwege de trajectcontrole zijn opgehangen.
Vorig jaar werd een begin gemaakt met het vervangen van verouderde systemen. De meeste zouden dit jaar weer in gebruik worden genomen, maar dat is niet gelukt.
Twee trajecten op de A12 bij Woerden en de Zeelandtunnel worden zelfs opgeheven. De oude systemen zijn weggehaald en worden niet vervangen.
De apparaten staan al aan op vier plekken: de A2 tussen Utrecht en Amsterdam, de A4 tussen Leiden en Den Haag, de A10 bij Amsterdam-West en de A13 bij Overschie. Begin dit jaar gaan de apparaten aan bij de Westerscheldetunnel, op de A12 bij Den Haag en op de A58 bij Bergen op Zoom. In de tweede helft van het jaar willen de autoriteiten ook zo gaan controleren op de A4 bij Nieuw-Vennep en op de A20 bij Rotterdam.
Begin volgend jaar moet trajectcontrole worden ingevoerd op de A12 bij Utrecht, maar dat hangt af van de wegwerkzaamheden daar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.