Online wiskundelessen van Utrechtse lerares razend populair

UTRECHT - De filmpjes van de Utrechtse lerares Hester Vogel op YouTube zijn razend populair onder scholieren. De docent wiskunde maakte de website wiskunjeleren.nl met uitleg voor haar eigen leerlingen, maar inmiddels bekijken scholieren uit heel het land haar video's.
Het idee voor de video's ontstond op de studentenkamer van Hester. De filmpjes zijn vooral bedoeld voor leerlingen die moeite hebben met het vak. Vervolgens stak de 21-jarige lerares over een jaar verspreid ongeveer 500 uur werk om de wiskundestof voor Havo 5 op video te krijgen.
"Wiskunde heeft niet de beste reputatie", vertelt Hester. "Dat is wel jammer, want het heeft veel toepassingen. Het is eigenlijk een heel leuk vak, ook het gedeelte over probleemoplossend denken."
Inmiddels is Hester in heel Nederland beroemd en mocht ze dinsdagavond zelfs aanschuiven bij Humberto Tan in het tv-programma RTL Late Night. Uit heel het land ontvangt de Utrechtse reacties, onder meer van leerlingen die dankzij de filmpjes beter kunnen leren.

De Utrechtse lerares krijgt reacties uit het hele land

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.