VEH: Beweging in hypotheekmarkt

AMERSFOORT - De hypotheekmarkt komt duidelijk in beweging. Het initiatief van ABN AMRO en eerder al Rabobank om restschuldfinanciering mogelijk te maken voor ook nieuwe klanten zijn daarvan een bewijs. Dit heeft Vereniging Eigen Huis (VEH) in Amersfoort vrijdag gezegd.
Klanten van andere banken die met een restschuld zitten bij verkoop van hun huis, kunnen die schuld nu meefinancieren bij ABN AMRO tegen het reguliere tarief zonder opslag. Tot nu toe was het alleen voor bestaande klanten mogelijk om een restschuld mee te financieren. De bank hoopt zo de doorstroming op de woningmarkt verder te bevorderen.
De belangenorganisatie voor eigenwoningbezitters juicht het initiatief toe, maar wijst erop dat het niet nieuw is. "ABN AMRO is niet de eerste en enige bank die dit doet. Rabobank doet dit al langer en ook ING financiert restschulden mee van klanten bij banken die niet meer actief zijn. Dat zijn klanten van buitenlandse hypotheekverstrekkers of van de failliete DSB Bank", zegt een woordvoerder van VEH.
Bijna de helft van de jonge woningbezitters heeft een restschuld, maar vaak onvoldoende eigen middelen om die mee te financieren. Zij kunnen hierdoor niet doorstromen nu de woningmarkt weer aantrekt. "ABN AMRO biedt klanten de mogelijkheid tot 115 procent van de marktwaarde van de woning te financieren inclusief restschuld. Voorwaarde is wel dat de klant de lasten moet kunnen dragen", geeft Frans Woelders, directeur Retail Banking aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.