Families: Kris en Lisanne verongelukt

AMERSFOORT - Kris en Lisanne zijn geen slachtoffer van een misdrijf, maar van een noodlottig ongeval. Dat melden beide families woensdagmiddag in een persverklaring. In opdracht van de familie van Kris, en met steun van de familie van Lisanne, is voor het laatst onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak van de meiden.
Begin januari begon een team met onder meer forenisische specialisten in Panama aan een laatste zoektocht om antwoorden te vinden op alle vragen hoe de twee Amersfoortse studentes in april vorig jaar om het leven zijn gekomen. Ook wilden de onderzoekers zo veel mogelijk resten van de meiden terugvinden.
Het team heeft een uitvoerige analyse gedaan naar de meest waarschijnlijk scenario's van wat er met Kris en Lisanne is gebeurd. De specialisten hebben gezocht in het stroomgebied van verschillende rivieren die allemaal uitkomen op de Culebra rivier, waar eerder de spullen en resten gevonden zijn van Kris en Lisanne.

VERDWALEN

Ook hebben de onderzoekers het Pianistapad afgelopen zoals de ouders van Kris deze zomer ook deden. Dat verdwalen op dat pad zeer onwaarschijnlijk is, wordt door de specialisten onderbouwd: "Het gebied waar een en ander verondersteld wordt zich te hebben afgespeeld, leent zich eenvoudigweg niet voor verdwalen. Van een ieder die verdwalen als reële mogelijkheid suggereert, kan met zekerheid worden gesteld dat deze nimmer de route in kwestie fysiek heeft doorkruist."

MISDRIJF

Ook het scenario rondom een misdrijf werd grondig nagelopen: "De geografische condities, de sociaal maatschappelijke condities en de technische feiten zoals uit het forensisch onderzoek naar voren zijn gekomen, maken een misdrijf in de vorm van een overval, zedenmisdrijf, gewelddelict of ontvoering zeer onwaarschijnlijk," aldus de onderzoekers.

ONGEVAL

Wat rest is volgens de onderzoekers een noodlottig ongeval, mogelijk veroorzaakt door een valpartij: "Met name het laatste stuk van de afdaling van de Pianista heeft geografisch valmogelijkheden in zich. Uitgaande van een val van deze hellingen ligt het voorland van de valler(s) in de bedding van een van de rivieren welke uitkomen in de Culebra rivier. De omstandigheden in de bedding komen overeen met aangeleverd beeldmateriaal zoals voorhanden op de veiliggestelde fotoapparatuur. Een valpartij is eveneens een conclusie die zou kunnen passen bij de resultaten van de onderzoeken van gevonden resten."
De familie Kremers heeft laten weten opgelucht te zijn over de uitkomsten van het onderzoek.

De families van Kris en Lisanne gaan uit van een ongeluk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.