D66 Baarn stapt uit college

BAARN - D66 Baarn trekt zich per direct terug uit het college. Wethouder Rudolph Vermeer legt met onmiddellijke ingang zijn werkzaamheden neer. Dat meldt de partij op de eigen website.
Volgens D66 Baarn is het gebrek aan vertrouwen in de verdere samenwerking met de Baarnse Onafhankelijke Partij (BOP), GroenLinks en PvdA de aanleiding voor het besluit. De partij stelt dat de eigen wethouder voortvarend aan de slag is gegaan met het coalitieakkoord dat voor de komende jaren werd gesloten. Maar, vindt D66, "interne verdeeldheid en afwijkend stemgedrag binnen het college en de coalitie, belemmeren een voortvarende uitvoering van het akkoord".

BOP

D66-fractievoorzitter Theo Stroo wijst met name naar de BOP. "We hebben niet alleen problemen met de wethouder, maar ook met het gedrag van die partij in de raad. We vinden dat ze te weinig coalitieverantwoordelijkheid nemen."
Lastige dossiers, zoals de Wintertuin, het gasstation en de ontwikkeling van het parkeerterrein Laanstraat worden door die situatie maar niet opgelost, stelt de partij. "Bij D66 ontbreekt het vertrouwen dat het college in deze samenstelling tot een goede en nette oplossing van deze dossiers kan komen."

PVDA EN GROENLINKS

PvdA Baarn laat in een reactie weten het besluit van D66 te betreuren. Volgens de partij hadden de wethouders van D66 en BOP het moeilijk met de overgang van oppositiepartij naar coalitiepartij.
Ook GroenLinks is niet blij met de stap van D66. "Wij herkennen ons niet in de lezing van D66 waarin wordt gesteld dat er onvoldoende energie zou zijn om het collegeprogramma met elkaar tot uitvoering te brengen. GroenLinks betreurt deze beslissing van D66 dan ook zeer", stelt de fractie in een persbericht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.