PVV en CDA debatteren over nut elektrische auto

UTRECHT - De provincie Utrecht heeft de afgelopen jaren ruim een half miljoen euro bijgedragen aan de aanleg van oplaadpunten voor elektrische auto's. Zo kunnen bewoners in de Utrechtse wijk Lombok een auto huren die opgeladen wordt met zonne-energie. Een mooi initiatief, vindt het CDA. Maar de PVV noemt het onzin.
Iedereen is vrij om zijn eigen brandstof te kiezen, vindt de PVV van René Dercksen. "Moet de belastingbetaler, de automobilist die wél wegenbelasting betaalt, die wél zich blauw betaalt aan accijnzen meebetalen aan het neerzetten van laadpalen? Dan zeggen wij nee."
Het CDA is wél enthousiast. "Iedereen in Utrecht weet het ook: fijnstof is een groot probleem. Dit zorgt er ook voor dat de uitstoot veel minder wordt en het fijnstofprobleem wordt aangepakt. Dus in die zin vinden we elektrisch rijden een goede ontwikkeling", aldus Mirjam Maasdam.
"Batterijen worden elk jaar beter, zonne-energie wordt elk jaar beter. De benzineauto heeft eigenlijk al verloren", zegt Robin Berg van LomboXnet, de initiatiefnemer van de oplaadpalen in Lombok. "De koppeling van dit soort elektrische auto's aan zonne-energie zorgt ervoor dat zowel zonne-energie meer oplevert voor de stad als dat je schoner rijdt."
Op 18 maart mogen de Utrechters naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen.

PVV en CDA debatteren over nut elektrische auto

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.