Buurtonderzoek na vernieling vanwege Charlie Hebdo-poster

UTRECHT - In de Utrechtse wijk Lombok zijn dinsdagavond de ramen van een woning ingegooid vanwege een Charlie Hebdo-cartoon. De politie is bezig met een buurtonderzoek.
De bewoner van het huis in de Laurens Reaalstraat meldt dat aan RTV Utrecht. Hij had een pagina uit de NRC op zijn raam gehangen met daarop de bekende cartoon van een moslim die een man kust met een t-shirt van Charlie Hebdo aan. Daarboven staat in het Frans: de liefde is sterker dan de haat.
Volgens de bewoner is hij drie keer gewaarschuwd door verschillende tieners in de wijk om de poster weg te halen. Zo niet, dan zou zijn ruit worden ingegooid. Dinsdag gebeurde dat met een stuk stoeptegel. De man heeft aangifte gedaan en laat de poster hangen.
Op 7 januari werden personeelsleden van het satirische Franse tijdschrijft Charlie Hebdo slachtoffer van een aanslag op de redactie in Parijs. Twee mannen namen de aanwezigen tijdens de wekelijkse redactievergadering met kalasjnikovs onder vuur en schoten bij hun aftocht op de inmiddels gearriveerde politie. Twaalf personen kwamen om het leven: acht journalisten, onder wie de hoofdredacteur, een receptionist, een gast, en twee politiemensen. Daarnaast vielen er tien gewonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.