Eerste gesprekken voor coalitie in Provinciale Staten

D66 en de VVD trekken samen op in de onderhandelingen voor een coalitie in de Provinciale Staten. Donderdagavond waren de eerste verkennende gesprekken. Beide partijen kwamen na de verkiezingen als grootste uit de bus.
"Ik geloof dat we het nu hebben over zeven stemmen verschil of zelfs nog minder. Dan kun je niet echt zeggen wie de grootste is en dan moet je samen de verantwoordelijkheid pakken. Natuurlijk hebben we verschillende standpunten. Maar het klassieke deel dat een partij in de lead is, moeten we nu niet gaan doen", aldus fractievoorzitter Arthur Kocken van de VVD

WINNAAR

Na het weekend wordt pas duidelijk wie de uiteindelijke winnaar is. Bijna alle partijen waren aanwezig bij de eerste onderhandelingen. De PVV was de enige die niet van de partij was. D66 heeft voor de verkiezingen gezegd dat ze niet met de Partij voor de Vrijheid in een coalitie willen en daarom sloeg de PVV een uitnodiging voor het gesprek af.
D66- fractievoorzitter Niels Hoefnagels vindt dat toch jammer. "Van mij hadden ze mogen aanschuiven. Ik had het fijn gevonden om te weten wat zij vonden. We hebben ook besproken hoe wij als Provinciale Staten verder moeten en dat is iets waar zij de afgelopen jaren hun best voor hebben gedaan."

Politieke partijen over de bijeenkomst van donderdagavond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.