Mieke Hoek stapt uit coalitie Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - Mieke Hoek, van de lokale partij Het Vechtse Verbond, is uit de coalitie van de gemeente Stichtse Vecht gestapt.
Dinsdagavond nam ze dat besluit tijdens een raadsvergadering. Hoek wil geen onderdeel meer zijn van een coalitie die volgens haar niet goed met de inwoners omgaat.
De druppel was een motie over de toekomst van de lokale omroep RTV Stichtse Vecht. Het leek erop dat de coalitie akkoord zou gaan met financiële steun, maar uiteindelijk stemden alle partijen tegen, tegen de zin van Het Vechtse Verbond.
Fractievoorzitter Hoek heeft het gevoel dat ze genegeerd werd door de andere coalitiepartijen. "Op het oog lijkt dat niet zo, maar als het erop aan komt, gebeurt het wel. Ik kon het belang van Het Vechtse Verbond voor de kiezer niet waarmaken omdat ik geen support kreeg."
Het opstappen van Hoek heeft geen verdere gevolgen. Het Vechtse Verbond leverde geen wethouder en Stichtse Vecht heeft nog altijd een brede coalitie met VVD, CDA, D66 en Streekbelangen ChristenUnie-SGP.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.