Dag van de Slager in provincie Utrecht

HOUTEN - Ook in de provincie Utrecht is er donderdag aandacht besteed aan de Dag van de Slager. In Houten liet slager Juul van Schip de kijkers van RTV Utrecht zien hoe je een varken uitbeent.
Volgens Van Schip is het belangrijk om klanten goed vlees te verkopen. Uitgerekend vandaag komt het tv-programma Keuringsdienst van Waarde met het nieuws dat slagers het goedkope kalkoenvlees voor het dure lamsvlees verkopen.
"Dat is kortetermijnpolitiek en winstbejag. De klant wordt niet serieus genomen, je hebt geen respect voor je klanten, alleen voor je eigen portemonnee", aldus Van Schip. Volgens hem zitten er duidelijke verschillen tussen de twee soorten vlees. "Kalkoensvlees heeft een vel er omheen, een lam niet. Daarnaast zie je het ook aan de kleur en de vezel van het vlees."
Ter gelegenheid van de themadag had Van Schip ook een stel leerlingen over de vloer die hamburgers maakten. Na afloop mochten de kinderen zelf ook nog een hamburgertje proeven in de zon.

Dag van de Slager in provincie Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.