Scholen ontkennen banden met moslimstichting AlFitrah

UTRECHT - De Universiteit Utrecht en het ROC Midden Nederland werken niet samen met de omstreden islamitische stichting AlFitrah. Dat zeggen ze tegen nieuwssite The Post Online.
De stichting uit Overvecht organiseerde vorige week een islamconferentie met omstreden sprekers en beweert op haar website dat het verbonden is aan de opleidingen. Maar dat blijkt dus niet te kloppen.
"We hebben een lange lijst met organisaties waar wij convenanten en samenwerkingen mee hebben", zegt een woordvoerder van ROC Midden-Nederland. "Daar staat deze organisatie niet tussen en dat betekent dat het geen officiële samenwerkingspartner van ons is."

LEERBEDRIJF

Wel heeft ECABO, een kenniscentrum voor het beroepsonderwijs, AlFitrah erkend als leerbedrijf. ECABO gaat binnenkort in gesprek met de stichting, met name over de veiligheid van stagiairs. "De recente berichtgeving heeft bij ons de wenkbrauwen doen fronsen", aldus een woordvoerder.

CONFERENTIE

AlFitrah organiseerde vorige week de zogenaamde 'Derde Riffijnse Islamitische Conferentie'. Daar kwamen sprekers op af die door De Telegraaf als 'martelsjeiken' werden betiteld. Geert Wilders kwam naar Overvecht om te protesteren tegen de conferentie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.