Zorgen om Utrechtse plannen voor westkant station

UTRECHT - Een raadsinformatieavond over de westkant van het Centraal Station in Utrecht is woensdagavond druk bezocht. Begin deze maand werden de nieuwbouwplannen bekendgemaakt en dat stuitte al snel op veel kritiek. Er zijn plannen om een kabelbaan en een watertaxi te realiseren en het ziet er naar uit dat het autoverkeer ernstig beperkt gaat worden.
Door die plannen zijn er twijfels over de bereikbaarheid van de binnenstad. Bewoners voelen zich niet gehoord en bedrijven zijn bang dat Utrecht economisch geraakt wordt. "Bij een vitale binnenstad hoort in ieder geval een goede bereikbaarheid van alle vervoersmiddelen en daar hoort wat ons betreft ook de auto bij", aldus een woordvoerder van vastgoedgigant Corio.
Het Centrum Management Utrecht, een partij die zich inzet voor de binnenstad, ziet het liefst dat de raad het plan voorlopig links laat liggen. "We hebben de raad voorgesteld om geen besluit te nemen over de visie die nu op tafel ligt. We willen voor een jaar een pauze inlassen om zo met de belangrijkste stakeholders tot alternatieven te komen."
Over het stationsgebied staan nog twee raadsinformatieavonden op de planning: op 20 mei en 3 juni.

Zorgen om Utrechtse plannen voor westkant station

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.