"Buren overstuur door protestwake tegen Sytze van der V."

AMERSFOORT - Via zijn weblog heeft Sytze van der V. gereageerd op de protestwake van vrijdagavond. Volgens Van der V. kwamen veel bewoners 'overstuur' uit hun flat tijdens de demonstratie. "Ook zij protesteerden tegen de naar hun mening overbodige demo en vonden dat zij (en ik) met rust gelaten moesten worden," aldus Van der V.
Vrijdagavond werd voor de deur van het appartementencomplex een protestwake gehouden tegen Sytze van der V. De aanleiding hiervoor was een artikel dat Van der V. onlangs schreef over het kinderdagverblijf bij zijn huis. Hij zette daar ook een foto van kinderen bij en juist dat schoot buurtbewoners in het verkeerde keelgat.

REACTIE MOEDER

Op zijn weblog schrijft Van der V. dat hij vrijdagmiddag sprak met de moeder van een peuter die op de foto stond. De moeder zou het niet eens zijn met de demonstratie: "Ze vonden de foto met hun kind zelfs leuk". De moeder heeft ook nog een reactie geplaatst op de website van RTV Utrecht. Daarin zegt ze dat ze niet wil goedpraten wat Van der V. in het verleden gedaan heeft, maar dat ze zich niet vertegendwoordigd voelt door demonstranten. "Wat de veiligheid van ons peutertje betreft, zien wij er geen reden voor dat óf de Puntmuts óf Sytze zelf zou moeten verhuizen."
De demonstranten hopen dat de gemeente Van der V. dwingt om te verhuizen. Maar dan moet de gemeente volgens Van der V. met een vergoeding komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.