Moslims delen korans uit in Utrecht tijdens Koningsdag

UTRECHT - Een groep moslims gaat tijdens Koningsdag in Utrecht gratis korans uitdelen. Met de actie willen de gelovigen vooral een tegenwicht bieden aan de negatieve beeldvorming over de islam door onder meer acties van Islamitische Staat (IS) en aanslagen van extremisten.
Behalve Utrecht, doen de moslims ook 12 andere grote steden aan, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In totaal delen zij landelijk 15.000 exemplaren uit. "Ons grote doel is dat er over tien tot vijftien jaar in alle hotelkamers naast een bijbel ook een koran ligt", zegt Ali Houri van de Alkhattab Foundation, die dit idee mogelijk wil maken.
"Vorig jaar nam ik dit initiatief op persoonlijke titel in Roermond. Daar hebben we uit een oranje gekleurde kraam korans weggegeven en mensen geïnformeerd over de islam." Zijn Alkhattab Foundation probeert op een moderne manier via lezingen informatie over de islam te verspreiden.
De voornamelijk jonge moslims die het heilige boek gaan verspreiden, hebben allemaal zelf sponsors gevonden zodat ze de korans konden kopen, voor 1 euro per stuk. Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Islamitisch Centrum Middenweg in Rotterdam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.