Ruzie om subsidie tussen roeiers en sporthal Olympos

UTRECHT - Utrechtse studentenwatersportverenigingen zijn in conflict met de Sportraad Utrecht en sportstichting Mesa Cosa over subsidies, dat zegt Universiteitsblad DUB.
In het nieuwe subsidiemodel wordt de hoogte van de subsidie afhankelijk gemaakt van het aantal 'Olympassen' dat een vereniging afneemt. Met zo'n pas kunnen leden voor 125 euro per jaar sporten in sporthal Olympos, die wordt beheerd door stichting Mesa Cosa. Volgens Pepijn van der Beek van de Sportraad geldt dat alleen voor de verenigingen die gebruik maken van de velden en hallen van Olympos.

GEDUPEERD

Roeiverenigingen Orca en Triton zijn het niet eens met het subsidiemodel. Ook zeilvereniging Histos en surfvereniging Spin voelen zich gedupeerd. Deze verenigingen maken geen gebruik van de velden en zalen van Olympos, maar moeten toch een Olympas kopen. Triton vindt dat haar leden dan het noodlijdende Olympos subsidiëren.
Leden van watersportverenigingen hebben een aanbod gekregen van Mesa Cosa en de Sportraad. Zij mogen een Olympas kopen voor 30 of 45 euro. "Als ze kiezen voor een pas van 45 euro, krijgen de verenigingen nog evenveel subsidie. Als ze kiezen voor de variant die 30 euro kost, krijgen ze minder subsidie", zegt Van der Beek.

ONDUIDELIJK

Verenigingen die in tegenstelling tot de watersportverenigingen wel gebruik maken van de sportfaciliteiten van Olympus, zijn wel voor het nieuwe subsidiemodel. Volgens DUB willen zij af van de onduidelijke verdeling van subsidies die vaak op oude afspraken gebaseerd zijn.
Half mei moet duidelijk worden of de watersporters op het aanbod ingaan. Van der Beek is heel benieuwd wat Triton en Orca gaan kiezen. Volgens DUB lijken de verenigingen niet in te stemmen met een tussenoplossing. Ze overwegen de banden met Mesa Cosa te verbreken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.