"Vinkenoord is sterfhuisconstructie van de ouderenzorg"

VINKEVEEN - Ronde Venen Belang is boos op zorginstelling Careyn. Volgens de lokale partij maakt de zorginstelling binnen een paar dagen bekend dat het gebouw van verzorgingshuis Vinkenoord definitief wordt verhuurd aan een ggz-instelling.
Het verzorgingshuis wordt opgedoekt omdat Careyn flink moet bezuinigen. Een groep inwoners van Vinkeveen wil het zorgcentrum juist graag overnemen, maar Careyn wil het gebouw overdoen aan Amerpoort, die er mensen wil plaatsen met een verstandelijke beperking.

STERFHUISCONSTRUCTIE

Ronde Venen Belang is niet blij met de plannen. "Niet alleen betekent dit een enorme sfeerverandering voor de bewoners, maar ook wordt de mogelijkheid voor ouderen om gezamenlijk in een gebouw langer thuis te wonen definitief om zeep geholpen." Volgens de partij is er sprake van een sterfhuisconstructie van de ouderenzorg.
Ronde Venen Belang vindt dat Careyn de plannen van de buurt ter zijde heeft geschoven. "Naar onze mening bevestigt Careyn, door haar beslissing, dat de ouderenzorg door hen ondergeschikt wordt gemaakt aan de eigen vastgoedbelangen. De menselijke maat ontbreekt."
Inmiddels heeft Ronde Venen Belang het College Toezicht Sanering Zorginstellingen benaderd met het verzoek. Op die manier hoopt de partij dat er toch nog gehoor wordt gegeven aan de plannen van de buurt.

KAMERVRAGEN

Eerder dit jaar stelde de SP-fractie in de Tweede Kamer nog Kamervragen over het met sluiten bedreigde verzorgingshuis. Kamerlid Renske Leijten zei toen dat Vinkeveen van cruciaal belang is voor Vinkeveen.
"Daarom vraag ik de staatssecretaris ook welke wettelijke mogelijkheden er bestaan om toch te zorgen dat dit niet zomaar wordt vervreemd aan een eigenaar waar de gemeenschap niets mee heeft, maar dat ze er zelf ook nog wat over te zeggen hebben."
Volgens de SP heeft Careyn het gebouw van Vinkenoord in het verleden voor een appel en een ei verworven. De partij vindt het onterecht als de opbrengst van het vastgoed nu verdwijnt in een grote zorginstelling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.