Dodenherdenking: Treinen staan stil en sirenes worden niet getest

PROVINCIE UTRECHT - Zo'n driehonderd treinen staan vanavond om 20.00 uur twee minuten stil voor de Dodenherdenking. Treinen die rond die tijd van een station vertrekken, stellen dat vertrek uit tot na de herdenking, zegt de NS. Verder worden treinen die onderweg zijn stilgezet.
Een woordvoerder van de NS zegt dat machinisten en conducteurs de reizigers via de intercom zullen informeren over de twee minuten stilte ter nagedachtenis aan de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en die van alle oorlogen en vredesoperaties nadien.

VLUCHTSTROOK

De VerkeersInformatieDienst waarschuwt automobilisten om de auto om 20.00 uur niet stil te zetten op de vluchtstrook. De VID raadt automobilisten aan hier tijdig aan te denken. Herdenken op de vluchtstrook is onveilig en bovendien verboden.
Weggebruikers worden via de elektronische borden boven de weg geattendeerd op het zoeken van een veilige herdenkingsplek.

LUCHTALARM

Het luchtalarm wordt vandaag trouwens niet getest. De sirenetest is normaal gesproken op de eerste maandag van de maand, om 12.00 uur. Maar vanwege dodenherdenking wordt de test geschrapt, meldt de Veiligheidsregio Utrecht

NS-woordvoerder over de herdenking in de treinen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.