Politie: Forensisch onderzoek naar brand Houten

HOUTEN - De politie gaat woensdag forensisch onderzoek doen in het uitgebrande pand van transportbedrijf De Kruijf in Houten. De politie laat RTV Utrecht weten dat de oorzaak van de brand nog niet bekend is. De gemeente Houten zegt dat er asbest is vrijgekomen, maar dat de deeltjes alleen in een akker terecht zijn gekomen.
Dinsdagavond brak aan de Utrechtseweg een zeer grote brand uit in de loods van het Houtense transportbedrijf. Na het uitbreken van de brand werd door getuigen gesuggereerd dat de brand aangestoken is.
Ook de politie heeft deze geruchten gehoord en neemt dit mee in het onderzoek. "Wij hebben de eigenaren gesproken. Forensisch onderzoek moet uitwijzen of er inderdaad sprake is van opzet", zegt een woordvoerder. Het is nog niet duidelijk wanneer de politie de oorzaak van de brand bekend kan maken.

NABLUSSEN

De brandweer moest woensdag nablussen bij transportbedrijf De Kruijf in Houten. Omdat de loods op instorten stond, kon de brandweer het vuur dinsdagavond enkel vanaf de buitenkant bestrijden. Woensdagochtend rond 7.30 uur kwam er weer rook uit het pand.
Volgens een woordvoerder van de brandweer is het niet vreemd dat het pand ging roken. "We konden er vanwege het instortingsgevaar enkel vanaf de buitenkant bij, dus we hadden verwacht dat het aan de binnenkant nog smeult."
De gemeente Houten zegt dat er tijdens de brand asbast is vrijgekomen. De deeltjes zijn volgens de gemeente alleen op het bedrijfsterrein en een naastgelegen akker terechtgekomen. Een gespecialiseerd bedrijf gaat de asbest opruimen.

DIESEL

In de loods staat een tank met 25.000 liter diesel. De brandweer heeft die dinsdagavond met man en macht gekoeld, zodat de vlammen de tank niet zouden bereiken. De loods van het transportbedrijf moet als verloren worden beschouwd.
In januari dit jaar brak er ook al brand uit bij het transportbedrijf. Eén van de wagens brandde toen volledig uit en de tweede raakte zwaar beschadigd.

Dinsdagavond brak in Houten een zeer grote brand uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.