FNV: Fusie Ziggo en UPC kost duizend banen

UTRECHT - De fusie van het Utrechtse bedrijf Ziggo en UPC gaat meer dan duizend banen kosten. Dat zegt vakbond FNV in de Volkskrant. Bovendien zullen nog honderden personen zelf hun baan opzeggen, omdat ze na overplaatsing grote reisafstanden zullen moeten afleggen. Dat is de verwachting van de bond.
Eind maart maakte Ziggo, zoals het nieuwe fusiebedrijf gaat heten, bekend dat de fusie 450 vaste banen zou kosten. Daarnaast zouden nog 'enkele honderden tijdelijke en externe contracten' worden beëindigd. Een woordvoerder van Ziggo zegt in de krant dat de plannen niet anders zijn dan zoals ze eind maart zijn gepubliceerd.
Door de fusie gaan een aantal vestigingen van Ziggo dicht en worden zo'n tweeduizend medewerkers overgeplaatst naar een ander kantoor. Het hoofdkantoor blijft in Utrecht.
Sinds de fusie heeft Ziggo een vrijwel landelijk dekkend kabelnetwerk. Het bedrijf levert televisiediensten aan 4,3 miljoen klanten, internet aan 3,1 miljoen huishoudens en vaste telefonie aan 2,6 miljoen abonnees. Daarnaast hebben zo'n 130.000 mensen een mobiel abonnement bij Ziggo.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.