Tientallen woonwagenbewoners demonstreren in Utrecht

UTRECHT - Bij het Stadskantoor op het Jaarbeursplein in Utrecht hebben donderdagmiddag tientallen woonwagenbewoners gedemonstreerd. Ze hebben een gesprek met burgemeester Jan van Zanen gehad over het aantal standplaatsen.
De bewoners vinden dat de gemeente te weinig voor hen doet. Er zouden al jaren geen nieuwe standplaatsen bijkomen en daardoor dreigt de woonwagencultuur te verdwijnen. Zo kennen de woonwagenbewoners geen bejaardentehuis en maken ze geen gebruik van de kinderopvang, maar wordt dat in familieverband opgelost.
"We leven in groepsverband met elkaar en dat kunnen we nu niet voortzetten", zegt woonwagenbewoner Andre van der Haar. "Het is eigenlijk een uitsterfbeleid van een heel mooie cultuur." Vooral jongeren kunnen geen standplaats krijgen en wonen noodgedwongen lang bij hun ouders.
Van Zanen heeft de woonwagenbewoners beloofd dat hij naar het dossier zal gaan kijken. In de Utrechtse politiek zijn al vragen gesteld over de kwestie.
Twee jaar geleden stelde de gemeente Utrecht een nieuw beleid voor woonwagens vast. In de stad waren toen 34 locaties met 137 standplaatsen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.