Binnen twee weken besluit over Bloklandaffaire

MONTFOORT - De gemeente Montfoort neemt nog deze maand een beslissing over een ruzie tussen dierenarts Henk Ronner en zijn buurman, boer Harrie Schalkwijk.
Het conflict gaat over de bouw van een koeienschuur en een woning op een perceel in Blokland, het buitengebied van Montfoort. Boer Schalkwijk kreeg het perceel zeven jaar geleden toegewezen door de gemeente en bouwde er twee woningen op en een enorme schuur. Dit was in strijd met het bestemmingsplan, maar vanwege een geheime deal met het toenmalige college kon de bouw toch gewoon doorgaan.

OVERLAST

Vooral de koeienstal is buurman Ronner een doorn in het oog. De stal voor 200 koeien zorgt volgens de dierenarts voor stank, herrie en overlast van licht. Een poging van de gemeente om de buren nader tot elkaar te laten komen is mislukt. Onlangs zou het conflict tussen de twee zelfs zo uit de hand zijn gelopen dat er bijna een vechtpartij ontstond.

VERWACHTING

Raadslid Marieke Lejeune die de Bloklandaffaire van dichtbij meemaakte verwacht niet dat het college zal beslissen dat de schuur van boer Schalkwijk afgebroken moet worden. "Dat zou disproportioneel zijn. De gemeente heeft de vergunningen tenslotte wel verleend. Het college zou bijvoorbeeld wel kunnen beslissen dat de geluids- en lichtoverlast beperkt moet worden."
De Blokland-affaire zorgde er begin dit jaar voor dat het college van burgemeester en wethouders opstapte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.