Verzekeraar a.s.r neemt AXENT over

UTRECHT - De Utrechtse verzekeraar a.s.r. verwerft alle aandelen van AXENT. Het is de bedoeling om de portefeuille en de activiteiten van de Groningse verzekeraar op termijn volledig te integreren in de Ardanta-organisatie, een onderdeel van a.s.r. Dit maakte a.s.r. dinsdag bekend zonder financiële details te vermelden.
AXENT is een Nederlandse verzekeraar met een portefeuille van 2,2 miljoen kapitaalverzekeringen. Het had in 2014 een brutopremie-omzet van 55 miljoen euro, een eigen vermogen van 188 miljoen euro en een belegd vermogen van 1,8 miljard euro.
"De overname van AXENT en de eerder bekendgemaakte overname van De Eendragt passen binnen de strategie van a.s.r. om haar marktpositie te verstevigen in een consoliderende verzekeringsmarkt", aldus topman Jos Baeten van a.s.r.
"Met deze twee complementaire overnames behoudt a.s.r. haar sterke kapitaalspositie en wordt 3,5 miljard euro toegevoegd aan het belegd vermogen van a.s.r."
Eerder deze maand maakte a.s.r. de overname bekend van de Nederlandse pensioenverzekeraar Stichting De Eendragt Pensioen uit Amsterdam. Deze overname past volgens Baeten in het streven van a.s.r. om zijn positie op de pensioenmarkt verder te verstevigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.