Glazen Huis in Breda; Veenendaal grijpt mis

VEENENDAAL - Breda wordt in 2016 gaststad voor het Glazen Huis van 3FM Serieus Request. Daarmee vist Veenendaal achter het net. Burgemeester Wouter Kolff is erg teleurgesteld. Breda was in 2008 ook al gaststad.
"Helaas, we hebben er alles aan gedaan om het evenement naar Veenendaal te halen", laat Kolff in een verklaring weten. "We hebben een geweldig bidbook neergelegd en hebben veel steun gevoeld vanuit de samenleving en de regio en enthousiaste reacties gekregen." Hij bedankt iedereen die heeft meegewerkt.
Burgemeester Wouter Kolff was op uitnodiging van de Veenendaalse dj Nicky Romero afgelopen editie in Haarlem bij het Glazen Huis aanwezig om te netwerken. Toen zaten dj's Gerard Ekdom uit Soest, Coen Swijnenberg uit Utrecht en Domien Verschuuren uit Hilversum dagenlang in Haarlem om geld in te zamelen voor slachtoffers van seksueel geweld.
In februari stelde Veenendaal zich officieel kandidaat voor het evenement met steun van ondernemers en pandeigenaren in het centrum van de stad. Ook Schiedam stelde zich kandidaat, maar ook daar gaat het Glazen Huis dus niet naartoe.
Dit jaar staat het Glazen Huis in Heerlen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.