LAKS: Veel klachten over eindexamens

ZEIST - De jaarlijkse eindexamenklachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) in Utrecht heeft meer klachten te verwerken gehad dan alle jaren daarvoor. Dat maakte het LAKS donderdagavond bekend.
"De vele klachten geven ons een beetje een dubbel gevoel. Het is goed te weten dat scholieren ons weten te vinden. Anderzijds zien we natuurlijk het liefst dat alles op rolletjes verloopt. Wat dat betreft kan het echt nog beter", zegt Benedicta Badu, coördinator van de klachtenlijn.
Aan het einde van de laatste examendag stond de teller op 159.760 klachten. Nog nooit eerder kwamen er zoveel klachten binnen bij het LAKS. Veruit de meeste klachten gingen over het examen vwo Nederlands: ruim 22.000.
Een aantal klachten zijn gegrond verklaard door het College voor Toetsen en Examens (CvTE) , en hebben er mede toe geleid dat er 30 aanvullingen op de correctievoorschriften zijn gepubliceerd.
Het Cito en het CvTE gaan de komende weken de normeringen bepalen. Die worden op 11 juni bekend gemaakt. Dan krijgen de eindexamenkandidaten te horen of ze geslaagd zijn.

Leerlingen van het Christelijk Lyceum in Zeist blazen na de eindexamens stoom af op de stormbaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.