CDA: Opknapbeurt spoorwachtershuisje Baarn aanfluiting

BAARN - Het CDA in Baarn heeft raadsvragen gesteld over het spoorwachtershuisje aan de Stationsweg. De partij vindt dat het pand er armoedig uitziet en vindt dat niet passen bij de entree van Baarn.
Het pand is inmiddels eigendom van de Nieuwe Baarnsche School en enkele maanden geleden is gestart met het opknappen van het gebouw. Het seinhuisje doet nu dienst als bergruimte en fietsenstalling.
Die werkzaamheden zijn volgens het CDA afgerond, maar de partij vindt dat het pand nog altijd een sjofele indruk maakt. En dat terwijl het pand en de onmiddellijke omgeving onder de kwalificatie 'beschermd dorpsgezicht' vallen, zegt de fractie.
"Bouwkundig is het huisje behoorlijk opgeknapt. Het valt in die zin niet meer onder de categorie 'rotte kiezen'", zegt het CDA. "Wij zijn echter van mening dat het pand ook nu, na de 'opknapbeurt', nog steeds een aanfluiting is voor deze verder zo fraaie en voorname entree van Baarn."
Het CDA wil van het college van B en W weten of er actie te verwachten is om het geheel een representatieve aanblik te geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.