Utrecht praat weer over aanpassing Noordelijke Randweg

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat weer in gesprek met belanghebbenden over de aanpak van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU). De weg, die aansluit op de Zuilense Ring bij Overvecht, moet onder meer ongelijkvloerse kruisingen krijgen.
In 2013 werd de opwaardering van de NRU uitgesteld vanwege bezuinigingen van het Rijk. Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu besloot eind 2014 de weg alsnog aan te pakken en stelde 165 miljoen euro beschikbaar.
Vanwege het besluit van de minister start de gemeente de procedures weer op en is op 17 juni in Theater Stefanus een eerste informatiebijeenkomst voor bewoners, bedrijven en belangengroepen gepland.

MAXIMUMSNELHEID

Uitgangspunt blijft de voorkeursvariant die in maart vorig jaar door de gemeenteraad is vastgesteld: twee keer twee rijstroken, een maximumsnelheid van 80 km/u en drie ongelijkvloerse kruisingen. Ook wordt de aansluiting van de Moldau- en Zambesidreef met de NRU geschrapt. De gemeente wil graag input over alternatieven.
Over acht jaar moet de opgewaardeerde NRU, bestaande uit de Karl Marxdreef, Albert Schweitzerdreef en de Einthovendreef, klaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.