Blunder bij ontslag NS-topman Huges

UTRECHT - Oud-NS-topman Timo Huges betwist dat hij op 5 juni per direct ontslag heeft genomen bij de NS, nadat de raad van
commissarissen het vertrouwen in hem had opgezegd. Hij is van mening dat hij op die dag alleen zijn bestuurstaak heeft neergelegd.
Dat schrijft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën, namens de staat de enige aandeelhouder van NS, dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Voor de raad en voor Dijsselbloem blijft echter overeind dat Huges op 5 juni ontslag heeft genomen.
De kwestie is van belang voor de bonus die Huges in maart dit jaar kreeg voor zijn prestaties vorig jaar. De NS wil dat geld terug, omdat Huges moest vertrekken vanwege fraude rond de aanbesteding van openbaar vervoer in Limburg. Opmerkelijk is dat de raad van commissarissen het mondeling door Huges ingediende ontslag niet op schrift heeft gesteld, aldus Dijsselbloem.
Mocht Huges volhouden dat hij geen ontslag heeft genomen, dan zal de rechter een oordeel moeten vellen over de kwestie, aldus de minister. Specialisten in arbeidsrecht zeggen in de Telegraaf dat de kans groot is dat Huges door de blunder alsnog op tonnen ontslagvergoeding kan rekenen.
Dijsselbloem zegt dat Huges sowieso wordt ontslagen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.