Water, water en nog eens water tijdens snikhete Tourstart

UTRECHT - Tijdens de Tourstart aankomend weekend in Utrecht wordt gratis water uitgedeeld aan de honderdduizenden bezoekers die langs het parcours staan. Volgens de laatste weerberichten wordt het aankomend weekend warm, misschien zelfs tropisch.
"Op diverse plekken delen we gratis water uit aan de bezoekers. Ook de reclamekaravaan gaat water uitdelen", zegt een woordvoerder van de Utrechtse Tourorganisatie. Vanmiddag lanceert de gemeente Utrecht een speciale waterpagina op haar website. "Zo willen we mensen op de hoogte houden."

HORECA

Bij horecagelegenheden langs het parcours kunnen bezoekers ook gratis water krijgen. "Dat kan aan de bar of bij een speciale watertappunt", aldus de organisatie. Voor de rest worden bezoekers aangeraden om zich goed in te smeren en hoofdbedekking als een hoedje of een pet te dragen.

WINKELS

Supermarkten in de binnenstad gaan de komende dagen extra flesjes drinken en ijsjes inkopen. "Hoeveel precies weet ik nog niet, dat is nu nog lastig in te schatten", aldus een supermarktmanager. Het Rode Kruis is tijdens de Tourstart aanwezig in de stad. Op negen punten houden ze het publiek in de gaten. Medewerkers van het Rode Kruis krijgen de instructie om extra te letten op mensen die oververhit raken.

HULPVERLENING

Ook met hulpverleners, zoals motoragenten, wordt extra rekening gehouden. Zij rijden rond in dikke leren pakken en dragen ook nog eens een helm. Omdat dit bij hitte verre van comfortabel is, zullen de motoragenten iets meer pauze krijgen en wordt er ook voor hen water beschikbaar gesteld.
De verwachting is dat hulpverleners extra druk zijn komend weekend. Door de hitte is er een grote kans dat mensen onwel worden.

Hittemaatregelen tijdens Tourstart

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.