Tourdirecteur: Geen vrees voor acties, hitte of aanslagen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Tour de France-directeur Christian Prudhomme is niet bevreesd voor de aangekondige cao-acties van de politie. Dat zei hij dinsdag op een persconferentie in Utrecht.
De politie wil zondag, tijdens de etappe Utrecht-Zeeland, de reclamekaravaan van de Tour controleren op de Erasmusbrug in Rotterdam.
Zaterdag wilden rijksambtenaren een uur voor de start over het tijdritparcours in Utrecht fietsen, maar daar hebben ze vanaf gezien na overleg met de gemeente. De politieacties die zijn voorzien tijdens de Tour staan los van de acties van de rijksambtenaren.
Prudhomme zegt goed contact te hebben met minister Ard van der Steur en denkt niet de politieactie de Tour zullen beïnvloeden. "De politie is heel belangrijk, ik zou niet zonder ze kunnen, maar het ergste wat er kan gebeuren, gebeurt niet altijd", sprak de Tourbaas.
Prudhomme ging ook in op de recente terreuraanslagen. "We zijn natuurlijk altijd alert en we moeten met z'n allen opletten. Maar we waren bijvoorbeeld een jaar na de aanslagen in Londen en we merkten toen al dat het leven gewoon doorgaat."
Ook over de hitte sprak Prudhomme relativerende woorden. "Zelfs als het asfalt smelt dan gaan de renners gewoon op tijd van start. Het zijn topatleten die kunnen daarmee omgaan. Wij raden het publiek natuurlijk wel aan om echt veel te drinken en een pet op te doen. Maar het is niet anders dan in Corsica twee jaar geleden, toen was het ook gewoon warm."
Prudhomme was onder de indruk toen hij maandag voor het eerst door de stad liep en alle Tourversiering zag. Vooral de bolletjesbomen, vindt hij prachtig.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.