Cancellara: "Druk ligt bij Dumoulin"

UTRECHT - Fabian Cancellara won vijf keer de openingsrit van de Tour de France. Vijf keer deed de Zwitserse tijdritspecialist dat buiten Frankrijk. Zaterdag wacht in Utrecht misschien wel zijn laatste kans om nog eens het geel te veroveren. "Het is mijn tiende Tour en het lijkt erop dat het mijn laatste is", zei hij donderdag bij de teampresentatie in Utrecht.
De Duitser Tony Martin en de Australiër Rohan Dennis waren de eerste namen van concurrenten die bij hem opkwamen. "En natuurlijk Tom Dumoulin. Bij hem ligt de grootste druk hier in eigen land. En hij heeft in de Ronde van Zwitserland goede vorm laten zien."
Cancellara won zijn eerste proloog in 2004 in Luik, zijn laatste in 2012 in diezelfde stad. Tussendoor pakte hij het geel op de eerste dag van de Tour in Londen, Monaco en Rotterdam. "Altijd op niet-Franse wegen, dus wie weet? Ik heb het lastig gehad voor en tijdens de Ronde van Zwitserland maar ik voel me nu goed. Ik kijk uit naar de eerste rit, maar er liggen meer mogelijkheden in de eerste Tourweek."

Fabian Cancellara blikt vooruit op de tijdrit in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.