Zuilenaren protesteren tegen nieuwbouw Queeckhovenplein

© RTV Utrecht
UTRECHT - Bewoners van het Utrechtse Queeckhovenplein voeren actie tegen nieuwbouwplannen in hun wijk. Mitros wil er meer dan honderd eengezinswoningen bouwen, maar daarvoor moeten bijna tweehonderd huurwoningen worden afgebroken. Dat gaat ten koste van het centrale plein en groen in de wijk en dat willen veel bewoners van koophuizen in de buurt niet.
Uit protest tegen de plannen, waarmee het college van B en W al akkoord is gegaan, hebben boze bewoners het plein in Zuilen symbolisch bezet. De actiegroep occupyQP organiseert nu speciale protestactiviteiten en heeft rondom het plein posters opgehangen.
De critici vinden ook dat ze te weinig inspraak hebben gehad. Volgens de gemeente past de nieuwbouw in het bestemmingsplan en daarom kon woningbouwvereniging Mitros ook direct beginnen met het aanvragen van de sloop- en bouwvergunningen. Wethouder Paulus Jansen zegt dat hij weinig kan doen aan de plannen van Mitros.
Volgens de gemeente maakt de bouw van huizen en appartementen deel uit van een opknapbeurt van de wijk. Dinsdagavond is een raadsinformatieavond over de plannen, maar de vraag is of de gemeenteraad iets kan wijzigen. Over het plan is zeker 12 jaar gesproken.

Zuilenaren protesteren tegen nieuwbouw Queeckhovenplein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.