Albert Heijn in Doorn eerste 'dementievriendelijke' winkel

AH-manager Nico Spierenburg krijgt een oorkonde in bijzijn van staatssecretaris Van Rijn. Rechts Fenny Wiss van Alzheimer Nederland.
AH-manager Nico Spierenburg krijgt een oorkonde in bijzijn van staatssecretaris Van Rijn. Rechts Fenny Wiss van Alzheimer Nederland. © RTV Utrecht
DOORN - Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS heeft woensdagochtend de Albert Heijn in Doorn bezocht. De supermarkt kreeg als eerste winkel in Nederland het certificaat 'dementievriendelijke' winkel uitgereikt.
De ondernemer heeft samen met Alzheimer Nederland in Amersfoort het plan uitgewerkt om alzheimerpatiënten beter te kunnen helpen en herkennen in zijn winkel. Medewerkers hebben daarom een training gekregen en omgangstips meegekregen.
Zo dragen ze een pasje bij zich waarop staat hoe ze iemand met dementie herkennen en wat ze wel en niet moeten doen als ze een dementerende benaderen.
De supermarkt is via de gemeente Utrechtse Heuvelrug bij het project betrokken geraakt. Naast Fenny Wiss Alzheimer Nederland waren ook burgemeester Frits Naafs en wethouder Hans Nijhof bij de uitreiking van het certificaat aanwezig.

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS in Doorn bij dementievriendelijke supermarkt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.