Celstraf voor beschieten agenten met kalasjnikov in Utrecht

UTRECHT - Een 23-jarige man uit Amsterdam moet 13 jaar de cel in omdat hij betrokken was bij een gewelddadige woningoverval en een schietpartij in Utrecht, op 12 mei vorig jaar. Een 24-jarige Amsterdammer werd door de rechtbank veroordeeld tot 11 jaar cel.
Bij de woningoverval vielen vier gemaskerde mannen een woning aan de Vaalserberg binnen. Daarbij hielden ze een familie met vier kinderen onder schoot met vuurwapens. De vader en moeder werden mishandeld.
Buiten het huis vond een vuurgevecht plaats met de politie. Daarbij schoten de daders gericht op de politie met machinegeweren. Volgens de rechtbank is dat een poging tot gekwalificeerde doodslag.Wie er precies heeft geschoten is onduidelijk, maar de rechtbank houdt beide Amsterdammers verantwoordelijk voor het schieten.

"BEREKENEND"

De 23-jarige dader werd ook veroordeeld voor een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bij een Amsterdams café. Volgens de rechter zijn de daders zeer berekenend te werk gegaan en hebben het gebruik van geweld niet geschuwd.
De 24-jarige Amsterdammer kreeg 11 jaar cel omdat hij niet eerder veroordeeld is voor soortgelijke feiten. De rechtbank weegt het in zijn nadeel dat de man op geen enkele wijze verantwoording heeft willen afleggen voor zijn daden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.