Gebroken neus voor agent bij aanhouding Amersfoort

AMERSFOORT - Drie mannen in Amersfoort zijn vrijdagnacht met agenten op de vuist gegaan toen die de drie aanspraken op een melding van geluidsoverlast.
De mannen stonden op de Leliestraat met een geluidsinstallatie buiten naar harde muziek te luisteren. Toen agenten de mannen rond 03.30 uur aanspraken, ontstond er volgens hen meteen een agressieve sfeer.
Een van de mannen werd boos en weigerde zijn identiteitsbewijs te laten zien. Toen agenten de 30-jarige Amersfoorter wilden aanhouden, verzette hij zich hevig waarop zijn twee vrienden hem te hulp schoten. Toen een van de vrienden, een 44-jarige man, met een schep begon te zwaaien, besloten de agenten extra collega's op te roepen.
De 30-jarige Amersfoorter bleef zich verzetten en gaf de agent achter hem een kopstoot. Daarbij brak die zijn neus waarvoor hij uiteindelijk naar het ziekenhuis moest, maar niet voor de man in de boeien was geslagen.
Zijn twee vrienden waren ondertussen niet van plan zich makkelijk te laten inrekenen. Daarom hebben agenten het duo met pepperspray bespoten voordat ze werden opgepakt. Ook bij die aanhouding werd een agent geslagen.
De 30-jarige man die de kopstoot uitdeelde, en zijn 44-jarige vriend die met een schep zwaaide, zitten nog vast. De 19-jarige vriend die zich ook verzette, is met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De agenten doen aangifte van zware mishandeling en poging tot doodslag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.